Workspace   MTL Butterfield

Flexible business space is provided within this elegant, two-storey building. The building has a steel frame with façades clad in glass, solid panels and perforated sheets. For the office component, the building is clear and transparent, whilst the manufacturing element is enclosed, and primarily lit from above.

The creation of a top-lit, double-height central circulation space extending the length of the office provides the hub from which all programmatic elements of the building radiate. The full-height glazed east façade of the offices features a series of suspended vertical perforate louvres which filter natural east light, mitigating problems of glare.

The extended skin responds to the current use of floor space and can be altered as necessary, as can the mezzanine floor structure within the building. The scheme makes a strong corporate statement at an economical cost.

Client    MTL Instruments
Location    Bedfordshire, UK
Status    Completed 2008

Area    8,826 sqm GEA; 8,287 sqm GIA
Cost    £6.15m
Project Manager    Easter Group
Main Contractor    McLaren
Cost Consultant    Tweeds
Structural Engineer    T.R. Collier & Associates
Services Engineer    Watermans
Landscape Architect    BEA Landscaping
A B C D G H I L M N P R S T U V W Y

Enter your search terms in the field above.

Individual terms should be separated by a comma ','